dijous, 16 d’abril del 2020

Tasca 1 Català - Setmana del 14 al 18 d'abril

Bon dia nens i nenes de 3r, 


Segur que tots i totes coneixeu bé la llegenda de Sant Jordi... Oi que sí? 

Però imagineu-vos que hagués passat en l’època que estem vivint ara, tothom confinat a casa. Com creieu que seria llegenda? Quines coses canviarien? Què hauria passat? 

Recordeu que una llegenda, igual que un conte, sempre ha de tenir 3 parts
  • Introducció: Presentació dels personatges, quan i on passa l'acció. També s'introdueix el problema que desencadenarà la història. 
  • Nus: Ens explica què passa i com es desenvolupa el problema que tenen els personatges. És la part més llarga del relat. 
  • Desenllaç: Narra com se soluciona el problema i com acaba la història.
Personalment, recomano escriure el títol de la  llegenda una vegada acabada perquè ha de plasmar allò que després llegiran els lectors.

Ara us toca a vosaltres, escriure la llegenda de Sant Jordi 2020, com si passés ara en la situació que estem vivint de confinament.

[Podeu fer-ho en Word, en un full en blanc o com vulgueu (power point, vídeo, narració...), deixo lliure el format de la vostra llegenda].
----

Ara us proposem veure aquesta llegenda de Sant Jordi diferent explicada a l'infoK per nens i nenes de Girona.

Després, entreu aquest enllaç i feu la comprensió oral. No oblideu de posar el vostre nom per saber de qui són les respostes.

                                                                       ----

Per cert, us deixo un enllaç que us dona idees per a poder regalar roses de papers i altres treballs manuals fets a mà per Sant Jordi ✋ 


Tot i això, aquest any la diada se celebrarà el 23 de juliol i la celebració s'anomenarà Dia del Llibre i de la Rosa